UŞAK TABAKHANE İHALESİ YAPILDI! 08 Aralık 2014

Türkiye’nin ilk sanayi dönüşüm projesi olan Uşak Belediyesi Tabakhane Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ihalesi yapıldı.

Türkiye’nin ilk sanayi dönüşüm projesi olan Tabakhane Kentsel Dönüşüm projesi alan bütününde, toplam 3 etapta inşaat ihalesi gerçekleşmiş ve İnşaat ihaleleri ile alanın tamamına ilişkin yapım süreci başlamıştır.

Proje ile ; 37 adet konut bloğu ve toplamda 1276 adet konut, 52 adet ticaret bloğu içerisinde toplam 797 adet işyeri merkezi ve 126 adet ticaret hayata geçmek için gün sayıyor. Ayrıca dini tesis, okul, sağlık kuruluşları gibi sosyal donatılar da yeterlilik analizleri doğrultusunda hayata geçirilecekler arasında yer alıyor.

Tasarlanan bu projeyle; kentin mevcut yerleşimini rahatlatacak ve aynı zamanda destekleyecek biçimde; merkez ve kent bütünüyle olan bağlantısını, taşıt yolları, yeşil omurga, yaya ve bisiklet yolları ve toplu taşıma ile sağlamak amaçlanırken, kentin bütününe hitap edecek mekansal ve mimari kaliteye sahip sosyal donatı ve rekreasyon alanları üretmek ön planda yer almıştır.