TOKİ DERGİSİ AĞUSTOS 2014 SAYISINDA PROJELERİMİZ KAPAĞA TAŞINDI 28 Ağustos 2014

Toki dergi Ağustos 2014 sayısında Kentsel Dönüşüm Projeleri mercek altına alındı. Dergi kapağında, altı dönüşüm projesinin render görüntülerinden oluşan bir kolaj kullanıldı. Bu projelerin üçünün (Uşak Tabakhane, Rize Timya Vadisi ve  Niğde Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projeleri) firmamızca yapılmış olması projelerimizin sonuca ulaşan başarılı projeler olduğunun ispatı niteliğnde oldu.

Toki Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın " Kentsel Dönüşüm Türkiye'nin önceliği" dediği haber detayında; Gölcük depreminin 15’inci yıldönümüne vurgu yapılarak, büyük depremlerde gerçekleşen can ve mal kayıplarının Kentsel Dönüşüm’ü Türkiye’nin önceliği haline getirdiği belirtiliyor. Turan, TOKİ’nin ürettiği Kentsel Dönüşüm konutlarının oranını yüzde 15-20’lerden yüzde 50’lere yükselteceklerini duyuruyor.

Derginin bir başka yazısında Uşak Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi ele alınıyor. Alan bütününde, toplam 3 etapta inşaat ihalesi gerçekleşen alada 2011 yılında 216 konut ihale edilmiş ve bu konutlara ilişkin kura işlemi 19 Haziran'da tamamlanmıştı.  19 ve 20 Ağustos 2014'te yapılanan inşaat ihaleleri ile ise alanın tamamına ilişkin yapım süreci başlamış oluyor. Projede toplam 1267 konut ve 923 işyeri 750 kişiik cami, sağlık ocağı ve 24 derslkli bir ilkokul inşaa ediliyor.