Kentsel dönüşüm için şimdi sırada Uzundere var 29 Haziran 2013

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'nın ardından, Uzundere için hazırladığı kentsel dönüşüm projesini de tamamladı. Proje, tıpkı Bayraklı'da olduğu gibi önce Uzundere halkının beğenisine sunulacak. 
Proje tanıtımından sonra buradaki vatandaşlarla bire bir görüşmelere başlanacak. İzmir-Aydın-Çeşme otobanı yanında bulunan Uzundere'de, 32 hektarlık alanda uygulanacak ve 497 yapıyı kapsayacak projeyle ilgili çalışmalar tamamlandı. Geçtiğimiz hafta Bayraklı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni kamuoyuna açıkladıklarını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kentin pek çok noktasındaki dönüşüm çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü ve İzmirlilerin nefes alabilecekleri, sağlıklı yaşayabilecekleri yeni alanlar sunmak için projeleri birer birer hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. 
Bayraklı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin en önemli özelliğinin "yerinde dönüşüm" olduğunu vurgulayan Büyükşehir yetkilileri, "Kadifekale ve Yeşildere gibi heyelan bölgeleri hariç, İzmir genelinde uyguladığımız kentsel dönüşüm projelerinde 'yerinde dönüşüm' prensibiyle hareket ediyoruz" açıklaması da yaptı.

Uşak'taki dönüşüme TOKİ'den büyük destek

Uşak'ta kentsel dönüşüm çalışmalarını büyük sekteye uğratan kamulaştırma bedelleri sorununa TOKİ el attı. TOKİ, dönüşüm alanında kalan mülk sahiplerinin arazilerinin kamulaştırılması için Uşak Belediyesi hesabına 4 milyon 109 bin TL yatırdı. Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, bu paranın ilk etapta anlaşmaya yanaşmayan 60 mülk sahibinin hesaplarına yatırılarak mülkleri üzerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının derhal başlatılacağını açıkladı.

60 milyon TL yolda
Başkan Erdoğan, kentsel dönüşüm alanında kendileri ile anlaşmaya yanaşmayan toplam 110 mülk sahibi olduğunu, TOKİ başkanlığı tarafından tüm anlaşmayan mülk sahipleri hesabına yatırılmak üzere 60 milyon TL gönderileceğini de sözlerine ekledi. Kentsel dönüşüm alanında mülk sahibi olanlarla 4 yıldır anlaşmak için her yolu denediklerini kaydeden Erdoğan, "Burada mülkü bulunan yaklaşık 300 kişiden 110 kişi ile ne yaptıysak anlaşma sağlayamadık. Tabi ki bunların içerisinde ulaşamadığımız vereseli, hacizli mülkler de vardı. Bundan bir süre önce, mahkemeye başvurup, bedellerini ödemek kaydıyla, anlaşmayan mülk sahiplerinin mülklerinin kamulaştırılması kararı çıkardık" dedi.
SALİH KILINÇ

Kaynak: Yeni Asır