Uğur Kentsel Dönüşüm "State of Green" 'e Davet Edildi. 22 Aralık 2014

Program; Green House’da tanıtım gerçekleştirilirken  ve Danimarka’nın yoğun gayret ile ‘’2050 Yılına Kadar Fosilsiz Bir Yapıya Sahip Olabilmek’’ konulu sunumlar ile başlamıştır. Kopenhag şehri ile, Kentsel Gelişim Merkezinde; ‘’2025 Yılına Kadar Kopenhag’ın Gayreti Nötr Bir Şehir Olabilmek’’ adlı sunumu yer aldı. Ardından Danimarka’nın Yeşil Bina Konseyi ile yapılan toplantı ve Nordhavnen bölge ziyareti gerçekleştiridi.

Kentsel dönüşüm alanında ilkleri gerçekleştirmiş köklü bir firma olan Uğur Kentsel Dönüşüm olarak,  Avrupa’da Danışmanlık ve Mühendislik işletmeciliğini ilk yapan, dünya standartlarında enerji, otoban ve karayolları, hafif raylı, sürdürülebilir binalar ve su konusunda öncü bir şirket olan Grontmijadlı şirketle,  Danimarka ve 20’den fazla Avrupa ülkesine hizmet vermiş; tasarruf,  ısıtma, su ve daha bir çok konuda bireysel tüketimin adil dağılımını sağlamak adını ölçümleme hizmeti sunan Brunata şirketiyle ve İstanbul’da da bir ofisi olan ve uluslararası köklü bir Skandinav Mimarlık şirketi olan Henning Larsen Mimarlık ile toplantılar gerçekleştirildi.

Daha önce bir sanayi bölgesi olan ancak 2009 yılında başka yere taşınması sebebiyle burada bulunan 330.00m2’lik, kentsel dönüşümü gerçekleştirmek için belirlenen bir alan olan Carlsberg Byen şehri ziyareti gerçekleştirildi.

Ardından ise; enerji, çevre ve trafik içerikli akıllı şehir altyapı planlama hususunda 40 yıldan fazla Danimarka tecrübesi ve 20 yıldan fazla uluslararası tecrübesini yerel şartlara uyarlama tecrübesi olan Ramboll ile ‘’Sürdürülebilir Şehirler Planlaması’’ üzerine bir toplantı yapıldı.

Toplantıya Danimarka Büyükelçiliği tarafından davetli olarak Toki Dairesi Genel Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Uğur Kentsel Dönüşüm davet edildi. Uğur Kentsel Dönüşüm adına Genel Müdürümüz Sayın Uğur ASLAN katıldı.