ŞANLIURFA ESKİ SANAYİDE 1. ETAP İHALEYE ÇIKIYOR 05 Aralık 2014

Paşabağı Mahallesi Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi kapsamında belirlenen 1. Etap ihaleye çıkmaya hazırlanıyor.

Şanlıurfa’nın merkezinde bulunan Eski Sanayi Bölgesi kentin oldukça çarpık görünüme sahip olmasına neden oluyordu. Uğur Kentsel Dönüşüm olarak Dönüşüm ve Yenileme Projesini tasarlarken ticaret ve konut kullanımlarının bir arada olduğu, alanın gece ve gündüz yaşayan bir merkez olması hedeflenmiştir. Uluslararası standartlar ve yeşil tasarım kriterleri göz önünde bulundurularak bölgeyi iklim koşullarına göre tasarlayıp, kent ile bütünleşik bir yeşil omurga oluşturularak Şanlıurfa kentinin kendine has mimarisiyle, zengin bir ticaret alanı üretilmesi amaçlanmıştır.

Projemizde, hak sahiplerinin yanı sıra, Şanlıurfa genelinde değişen ihtiyaçları ve ekonomik imkanları düşünülerek tasarlanmıştır. Ticaret alanlarının yanı sıra, konut alanları, iş plazaları, forum alışveriş merkezleri, cafeler ile bütünleşmiş bir rekreasyon alanı tasarlayıp, bu sayede alanın gece ve gündüz yaşayan bir merkez olması hedeflenmiştir.

Güneydoğu’nun en prestijli dönüşüm projesi olan Eski Sanayi Dönüşüm ve Yenileme Projemizde, tüm yapılar yerel detaylara dikkat edilerek özgün olarak tasarlanmıştır.