Bayraklı’da şehir dönüşüm için uzlaşma turları başladı! 29 Temmuz 2013

Uğur Kentsel Dönüşüm olarak müşavirliğini yaptığımız İzmir Bayraklı Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili 26 Temmuz 2013'te Bugün gazetesinde çıkan haber: 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen“Bayraklı Kentsel Dönüşüm” projesi kapsamında vatandaşlarla uzlaşma görüşmeleri başladı. Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’ndaki görüşmelere katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,“Belediye bu işten bir kuruş para kazanmayacak, kimsenin de hakkını yemeyecek.” dedi.


Bayraklı Belediyesi tarafından belirlenen, Çanakkale–İzmir otoyolu ile Altınyol arasındaki Cengizhan, Fuat Edip Baksı ve Alparslan mahallelerinin yer aldığı 60 hektarlık alanda şehir dönüşümü yapmak üzere alınan meclis kararından sonra harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, proje hazırlanmasının ardından vatandaşlarla uzlaşma görüşmelerine başladı. Görüşmelerin yürütüldüğü Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’ndaki ofise sürpriz bir ziyaret yapan Başkan Kocaoğlu, uzlaşmaya varan bir ailenin sözleşmesine de şahit olarak imza koydu. Dönüşüm çalışmalarında adil olduklarını ve karşılıklı rızaya dayandırdıklarını belirten Kocaoğlu da, “Uzlaşma ya da uzlaşmama hakkına sahipsiniz. Bu iş rızayla olursa olacak.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’daki uzlaşma görüşmeleri, hafta içi 09.00-12.00 ve 13.00-18.00 saatleri arasında yapılıyor. Görüşmelerden sonra isteyen vatandaşlarla hak sahibi uzlaşma sözleşmesi imzalanıyor.


BAYRAKLI KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI PROJESİ 

8 Haziran 2013 günü kamuoyuna tanıtılan proje, özet olarak şöyle:

- Toplam 8 bin konut üretilecek. Evlerin konum ve yükseklikleri güneş, rüzgar ve topografya dikkate alınarak tasarlandı. Depreme ve doğal afetlere karşı güvenli, sağlıklı şehir yaşamı alanları oluşturulacak.

- Tasarım alanının en üstünden, Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’ndan denize erişen yeşil koridorlar yapılacak. Denize yaya ulaşımı kolaylaşacak.

- Konut adalarında binalar mümkün olduğunca deniz manzaralı olacak ve yüksek yapılar, tasarım alanının kuzeyinde inşa edilecek.

- Ulaşımda çevre yolu bağlantıları sağlanacak. Yatay ve dikeyde ulaşım birbirine bağlanacak. Eğime uyumlu yollar yapılacak. Üç tane seyir terası ve meydan oluşturulacak, meydana giren üç kapı olacak. Bunlardan birine Homeros, birine Akdeniz, birine de Smyrna adı verilecek.

- Kuzeyde Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’ndan güneye denize inen kesintisiz yeşil koridorda, yaklaşık 650 metrelik yürüme bantları oluşturulacak. Bunların üstü güneş panelleriyle kaplanacak.

- Güneş panellerinden sağlanan elektrikle kamu alanlarının aydınlatılması sağlanacak.

Kaynak: http://www.bugun.com.tr/son-dakika/bayraklida-sehir-donusumi-icin--haberi/733892